Trainingen

Na een presentatie en workshop kun je pas echt goed starten met Grej of the day.

Met Grej of the day geef je spannende microlessen aan leerlingen van alle leeftijden. Een Zweeds onderwijsconcept van Micael Hermansson dat ondertussen razend populair is in Nederland en Vlaanderen. Naast het standaard lesprogramma, laat je je leerlingen kennismaken met interessante kennis over de wereld. De dag voor de microles geef je je leerlingen een raadsel mee naar huis. Het is de bedoeling dat ze hier thuis over praten. De volgende ochtend geef je je acht minuten durende microles met allerlei feiten over bijvoorbeeld Anne Frank, het Colosseum of Great Barrier Reef. Je sluit deze les af met WOW-feiten. Feiten waarvan je zeker weet dat je leerlingen dit thuis zullen navertellen, omdat ze zo bijzonder zijn. Vervolgens geef je de opdracht om thuis te vertellen over de grej en je geeft een nieuw raadsel mee. 

Het concept klinkt eenvoudig. Maar in de praktijk blijkt dat leerkrachten er pas echt goed mee aan de slag kunnen na een presentatie en met enige begeleiding. Boek daarom een inspirerende presentatie (60 minuten) op locatie of een presentatie aansluitend met één of twee workshops (60 of 90 minuten per workshop). We ronden de presentatie (en workshop(s)) af met een vragenronde.

Presentatie

In de presentatie vertellen we het verhaal achter Grej of the Day en nemen we je stap voor stap mee in wat een goede grej inhoudt. Uiteraard demonstreren we ook een goede grej. Na de presentatie hebben alle deelnemers de basisinformatie die nodig is om aan de slag te gaan met de Grej of the day microlessen uit de boeken van Micael Hermansson.    

Workshop ‘maak je eigen grej’

Wil je een stap verder gaan en meteen praktisch aan de slag? Dan is de workshop aansluitend aan de presentatie aan te raden. De ervaring leert dat het maken van een eigen grej of the day oefening vraagt. Je krijgt persoonlijke begeleiding op weg naar een interessante grej die voldoet aan het concept. Na afloop van de workshop zijn alle deelnemers in staat om zelf aan de slag te gaan met het maken van eigen grejs en deze microlessen te presenteren aan de leerlingen.

Workshop ‘storytelling’

Tijdens de workshop ‘storytelling’ leer je hoe je een grej goed vertelt. Een grej is pas echt geslaagd als je je verhaal weet over te brengen op je leerlingen. Want daar draait Grej of the day om, een goed verhaal vertellen. Storytelling is een manier van presenteren waarbij je je verhaal interessant vertelt. En dat is nu precies de bedoeling. De handvatten die je tijdens deze workshop krijgt, zijn niet alleen in te zetten bij grej of the day, maar ook bruikbaar bij andere vakken!

Na afloop is er een mogelijkheid om het basismateriaal aan te schaffen bij de trainers.

Meer informatie over het boeken of wil je je school aanmelden voor een training? Mail naar info@grejoftheday.nl