Over het onderbouwboek…

Beste vrienden van Grej of the day. We informeren je graag over het onderbouwboek.

Begin dit jaar verscheen Micaels boek voor de ‘Förskola’ in Zweden. Het plan was dit te bewerken voor het Nederlandstalige onderwijs. We kwamen er snel achter dat het boek veel beter aansluit bij de middenbouw dan bij de kleuters. Kleuterexperts waren het hiermee roerend eens.

Voor kleuters is de methode Grej of the day zeker geschikt, maar wel met aanpassingen. Grejs voor kleuters moeten naar onze maatstaven relatief weinig verhaal bevatten en meer beleving. Op een kleuterboek van Grej of the day gaan we dus nog studeren, samen met Micael.

Intussen zijn we dus volop bezig met wat we vanaf nu het ‘middenbouwboek’ noemen (in Nederland groep 3 t/m 5, in Vlaanderen leerjaar 1 t/m 3). We maken extra grejs, zodat het boek 50 lessen bevat. En we maken de powerpoints die erbij horen precies volgens de laatste inzichten van Micael.

Verschijning van het boek staat gepland in juni. Binnenkort maken we de onderwerpen bekend. En we laten je tijdig weten hoe je het met korting kunt bestellen. Nog even geduld dus!

Linda Mäki en Donald Suidman