FAQ

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de boeken, de digitale presentaties en andere onderwerpen.

Hoe begin je met Grej of the day?
Het beste kun je starten met een van de boeken. Daarin lees je precies hoe het werkt en waar je op moet letten om het concept zo goed mogelijk zijn werk te laten doen voor de echte wow!-ervaring. Een overzicht van alle materialen vind je in de koophulp

Voor welke leeftijd is het Grej of the day boek geschikt?
Alle honderd lessen uit het boek zijn geschikt voor de bovenbouw. Voor groep 3 en 4 zijn ongeveer de helft van de lessen geschikt en voor de kleuters ongeveer twintig. De achtergrondinformatie is voor de leerkracht. Je beslist zelf wat je wel of niet aan de leerlingen vertelt.

Ik heb het boek ontvangen en probeer mij op de website te registreren. Dit ging mis/dit lukt niet. Wat moet ik doen?
Stuur een mail naar info@grejoftheday.nl en het wordt zo snel mogelijk opgelost.

Ik heb me geregistreerd, maar ik kan de slides niet vinden
Waarschijnlijk is er iets niet goed gegaan bij de registratie. Mail naar
info@grejoftheday.nl en we kijken er naar. Stuur ook de code mee uit je boek.

Ik krijg bovenstaande afbeelding te zien als ik de slides wil open
Er is een probleem met je browser. Probeer je browser te updaten of probeer een andere internetbrowser

Kan ik de digitale presentaties aanpassen?
Nee. De Zweedse rechthebbenden staan dat niet toe. Je kunt op basis van deze presentaties natuurlijk wel je eigen presentaties maken waarin je zelf plaatjes en feiten toevoegt. Deze zelfgemaakte presentatie mag niet gedeeld worden met anderen.
Ook de Community-grejs kun je niet downloaden. Dat heeft alles te maken met de rechten op de beelden.

Mag ik mijn account delen met collega’s?
Nee. Een account om de presentaties te gebruiken die bij het boek horen is persoonlijk en niet overdraagbaar aan anderen. Het boek en de presentaties horen onlosmakelijk bij elkaar. Wie het boek koopt, is daarmee ook de eigenaar van toegang tot de presentaties. Het boek en de presentaties mag je niet kopiëren of op een andere manier verspreiden.

Kunnen we een account kopen voor de hele school?
Een account voor de hele school is hetzelfde als de aanschaf van boeken voor de hele school. Je kunt korting krijgen als je 10 of meer boeken tegelijk koopt. De wet op de vaste boekenprijs staat een kleine korting toe: 5 procent bij 10 of meer exemplaren, 10 procent bij 30 exemplaren of meer. Koop je er 100 of meer – bijvoorbeeld met je hele stichting – dan mag de uitgever van de wet een veel hogere korting vaststellen. Neem daarvoor contact op met info@grejoftheday.nl

Waar vind ik de presentaties die door leerkrachten en docenten zijn gemaakt?
Die Community-grejs vind je via deze link.
Ook vind je er veel in de Facebookgroep ‘Grej of the day – kennis is cool’, maar die voldoen lang niet allemaal aan het concept.

Voor wie is het Grej of the day concept geschikt?
Voor iedereen! Voor kleuters en middelbare scholieren, voor leerlingen in het speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Voor hoogbegaafde leerlingen en voor leerlingen die Nederlands als tweede taal leren. Algemene kennis en spannende feitjes zijn voor iedereen leuk. Zelfs in het bedrijfsleven kan Grej of the day ingezet worden.

Wat doe je met onderwerpen die op de kaart niet aan één bepaalde plaats te koppelen zijn?
Je kunt een apart kader maken waar je de kaartjes ophangt die je niet aan een plaats kunt koppelen. Ook kun je ervoor kiezen om samen met de kinderen te beslissen aan welke plaats je het onderwerp koppelt.

Kan je Grej of the day ook combineren met Kahoot?
Kahoot kan je als ‘extra’ inzetten als je meerdere grejs hebt gegeven. Je kunt bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag een quiz doen over de afgelopen grejs om te kijken wat er nog is blijven hangen. De kinderen zijn gegarandeerd enthousiast.

Hoe krijg ik mijn team enthousiast voor Grej of the day?
Door het gewoon te gaan doen! Grej nummer 100 in het bovenbouwboek is een les voor je team. Leuk voor een studiedag. Denk er wel aan om het raadsel van tevoren te verspreiden. Je kunt ook een training volgen, neem daarvoor contact op met info@grejoftheday.nl

Wij zijn trots op grej of the day! Hoe vertellen we dat aan de wereld?
Zet een van deze banners op de site van je school.

Staat je vraag er niet tussen?
Mail naar info@grejoftheday.nl en je ontvangt zo snel mogelijk reactie.